tandheelkundig praktijk

DENTAL / TANDHEELKUNDIG PRAKTIJK INGRID VAN OPLOO, ULVENHOUT

Uit het jasje gegroeid. Op deze nieuwe plek heeft Ingrid van Oploo een prachtige droom gerealiseerd. Van 1 behandelkamer naar 4 behandelkamers. Nu rustig en geconcentreerd werken, terwijl patiënten zich welkom voelen in haar praktijk.

Rust en ruimte in de praktijk

Lievelings
Fuchsia is de lievelingskleur van Ingrid, dit komt overal terug. In het briefpapier, website, kleding. We verwerkten deze tint in de praktijk, zodat iedereen zich hier prettig bij voelt. Het is een bepalende kleur, door de juiste gradatie te vinden creëren we een evenwichtig geheel waarmee we een breed publiek aanspreken. 

In de praktijk is het van belang je te richten op de patiënt. Patiënten komen voor een simpele controle, andere voor een complexe behandeling. Het is belangrijk je te verplaatsen in de gevoelens van de patiënt. Door verschillende wachtplaatsen te creëren kunnen patienten zelf kiezen waar ze zich het fijnste voelen, zo gaan ze een stuk rustiger een behandeling in en dat is voor beide fijn.

Het inrichten van een tandheelkundige praktijk meet nauwkeurig, moet overeenkomen met het werk dat er verricht wordt. Functionele ruimtes die vanuit de wachtruimte goed bereikbaar zijn, behandelkamers en rontgenruimte. Ook koppelden we ruimtes aan elkaar die alleen voor personeel belangrijk zijn, zoals een achterom, teamruimte, omkleedruimte en een flex plek. Daar kan je je afzonderen en jezelf weer opladen. 

Patiënten
Zij komen binnen en zijn na een behandeling weer vertrokken. Naast een plek om tot rust te komen in de wachtruimte is het fijn als ze zich kunnen voorbereiden op de behandeling, de poetsruimte. Vanuit hier de behandelkamer in, terug naar de receptie voor een nieuwe afspraak. We creeeren natuurlijke looproutes die vanzelfsprekend zijn. Materialen en kleuren leiden de weg. Zo voelen patiënten zich vrij in de praktijk, maar komen ze als vanzelf niet op de plekken waar ze niet per se horen te zijn.

Personeel
De routing in de praktijk is van groot belang. Er is een duidelijke scheiding en een overkoepelende werkruimte waar patiënt & personeel elkaar ontmoet. Rust maar ook geborgenheid wil je meegeven. Materiaal zo snel mogelijk van vuil naar schoon.

PROJECT INFO /

LOCATIE                                                    ULVENHOUT
TIJDSBESTEK                                           
2018 
STATUS                                                     
AFGEROND
TYPE
                                                           DENTAL 
OPPERVLAKTE
                                           205 m2
SOORT OPDRACHT
                                    INTERIEURONTWERP / MEUBELONTWERP

 

CREDITS /

OPDRACHTGEVER                                       TANDHEELKUNDIG PRAKTIJK INGRID VAN OPLOO
PROJECTBEGELEIDING                            IN EIGEN BEHEER
FOTOGRAFIE                                              LOBKE FOTOGRAFIE